Intercargo Harita Bauxite Adlı Kuruyük Gemisi Kazasının Soruşturulmasını İstedi

Intercargo Harita Bauxite Adlı Kuruyük Gemisi Kazasının Soruşturulmasını İstedi Uluslararası Kuru Yük Gemisi Sahipleri Birliği (Intercargo), Harita Bauxte gemisinin batması ardından erken bir kayıp araştırma raporu talep etmiştir. Panama siciline kayıtlı, 1983 yapımı handymax gemi, 17 Şubat tarihinde makine arızası nedeni ve kötü havanın etkisi ile battığı sırada Endonezya’dan, Çin’e nikel cevheri taşımaktaydı. Gemi personelinden 10 kişi kaza sırasında civarda bulunan bir gemi tarafından kurtarılmasına rağmen diğer 14 kişiden herhangi bir haber alınamamıştır. Intercargo Genel Sekreteri Rob LOMAS ‘ İlk etapta, söz konusu üzücü kaza konusunda tahminlerde bulunamayız’ demiş olup, ‘bu bölgede bir başka kuru yük gemisinin batması,  soruşturmanın yetkililer tarafından hemen tamamlanmasının ve bundan sonra kuru yük sektörünün bu kazadan ders almasının önemini belirtmiştir.’ diye ilave etmiştir.   Intercargo, IMO ile iş birliği yaparak gemiadamlarının ve gemilerin güvenliğini sağlamak için çalışmaktadır. Benzer kazalar sonrası IMSBC Kodu’nda yapılacak olan değişiklik, Mayıs 2013’de yapılacak olan IMO MSC 92 (Deniz Emniyeti Komitesi – Maritime Safety Committee)  toplantısında ‘resmen’ onaylayacak olup, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.