İran’a Uygulanan Yaptırımlar Hakkında Bilgi Notları

İran’a uygulanan yaptırımlar hakkında ABD Hazine Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan bilgi notları ilgide kayıtlı yazı ekinde alınmakla birlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin web sitesinde (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları-ABD” bölümünde yayımlanmaktadır. İran’ın “Ham Petrol İhracatına Yönelik Yaptırımlar” başlığı altındaki bölümde, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan ve Türkiye’nin İran’dan Ortak Eylem Planı döneminde ithal etmekte oldukları miktarda ham petrol ithal etmeye devam etmeleri için yapılacak idari düzenlemelere yer verildiği bildirilmektedir. Muafiyet başlığı altında ise, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (2012) çerçevesinde aralarında ülkemizin de bulunduğu ülkelere sağlanan muafiyetlerin yenilendiği belirtilmektedir.