• Anasayfa
  • |
  • ISF Watchkeeper yazılımında yapılan güncelleme çalışma sürelerinin takibini kolaylaştırıyor

ISF Watchkeeper yazılımında yapılan güncelleme çalışma sürelerinin takibini kolaylaştırıyor

ISF Watchkeeper yazılımı, IMO ve ILO mevzuatlarına uygun olarak gemiadamlarının çalıştığı süreleri kayıt altında tutmak, ayrıca yorgun mürettebat sorununu ve Liman Devleti Kontrol'üyle ilgili olumsuzlukları engellemeye yardımcı olmak için geliştirilmiştir.  Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS)'nın ve IT Energy'nin 'ISF Watchkeeper 3.5' adıyla yazılımda yaptığı güncelleme sayesinde gemideki çalışma sürelerinin takip edilmesi kolaylaştı.

 

ISF Watchkeeper 3.5, çalışma programının planlanması için yeni bir araç ve önemli raporları birden çok dilde sunmanın yanı sıra uluslararası tarih değiştirme hatlarını dikkate alarak çalışıyor, program dışı olan çalışma ve görevleri saptıyor ve STCW 2010 Manila değişiklikleri uyarınca kabul edilen 'istisnalara' göre daha kesin hesaplamalar yapıyor.

ICS'nin Politika ve Dış İlişkiler Direktörü Simon Bennett, "ISF Watchkeeper, bundan 20 yıl önce, IMO ve ILO gemiadamlarının çalışma sürelerini düzenleyen metinler üzerinde çalışırken, sektörün temsilcisi konumundaki ICS'nin o zamana kadar kazandığı deneyimlere dayanarak geliştirildi. IT Energy uzmanlarıyla birlikte, özgün ve en iyisi olan bu yazılımı geliştirmeye devam edeceğiz," dedi.

"ISF Watchkeeper 3.5 etkili bir kullanıcı deneyimi yaşatacak şekilde tasarlandı," diyen IT Energy Yönetim Direktörü Michael Papageorge'un yorumu ise şöyle: "Yazılım mevzuatta belirtilen mürettebatın çalışma düzeni ve dinlenme sürelerini dikkate alarak gemideki tüm ihtiyaçları eskisinden de iyi gözetiyor."

Karadaki personel için ek bir çözüm olarak tasarlanan Watchkeeper Online yazılımında da önemli iyileştirmeler yapıldı. Güncellemeyle birlikte raporlar artık birkaç kat daha hızlı çalışmakta, düzenli olarak yeni analiz yetileri eklenmekte ve ISF Watchkeeper'dan gelen çalışma programı raporu Watchkeeper Online'a seri bir şekilde yüklenebilmektedir. Ayrıca, daha gelişmiş bir Uygulama Programlama Arayüz (API) veri entegrasyonunu sağlanmış olup fazla çalışma kaydı için raporlar düzenlenebilmektedir.

 

 

Kaynak: 10 Mayıs 2017 tarihli ICS haberi.

http://www.ics-shipping.org/news/press-releases/2017/05/10/major-upgrade-to-isf-watchkeeper-simplifies-work-hour-record-keeping