• Anasayfa
  • |
  • ISF Watchkeeper yazılımının yeni sürümü, çalışma saatlerinin kaydedilmesini kolaylaştırıyor

ISF Watchkeeper yazılımının yeni sürümü, çalışma saatlerinin kaydedilmesini kolaylaştırıyor

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) ve IT Energy**, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) düzenlemeleri gereğince mürettebatın yorgunluğunun önüne geçilmesine yardımcı olmak ve Liman Devleti Kontrolü ile yaşanabilecek sorunları engellemek amacıyla, her bir gemiadamının çalışma saati kaydının devamlılığının sağlanması için geliştirilen ISF Watchkeeper yazılımının son sürümünün –ISF Watchkeeper 3.5 – lansman duyurusunu yaptı. 

ISF Watchkeeper'ın dünya çapında 8,000'den fazla gemide bulunan mevcut kullanıcıları için ücretsiz olacak olan söz konusu sürüm yükseltmesi, denizdekilerin ve karadaki idarecilerin değişen ihtiyaçlarını yansıtmak amacıyla tasarlanmıştır.

ISF Watchkeeper 3.5 yeni bir iş programı planlama aracı sunuyor: uluslararası tarih değiştirme çizgisini hesaba katmanın benzersiz bir yolu; uyumlu olmayan faaliyetin yakalanması; çok dilli ana raporlar ve STCW 2010 "Manila İstisnaları" hesaplama yenilikleri.

ICS Politika ve Dış İlişkiler Müdürü Sn. Simon BENNETT, "ISF Watchkeeper, çok karmaşık olan gemiadamlarının çalışma saatleri mevzuatı IMO ve ILO tarafından geliştirilirken, ICS'in denizcilik endüstrisini temsil ederek kazandığı özel bilgiyi kullanarak yaklaşık 20 yıl önce geliştirildi. ICS, IT Energy'nin uzmanlığının katkısıyla, orijinal ve en iyi olmayı sürdüren bir ürünün sürekli iyileştirilmesini taahhüt ediyor" dedi.

IT Energy Müdürü Michael PAPAGEORGE, "ISF Watchkeeper 3.5, geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi yaratmak üzere tasarlandı. Artık mürettebatın çalışma ve dinlenme saatleri mevzuatına uyum sağlamak için gemideki tüm gerekliliklere dikkat etmek hiç olmadığı kadar etkilidir "dedi.

Güncellemenin bir parçası olarak, kıyı personelini desteklemek amacıyla tasarlanmış kardeş ürün Watchkeeper Online'da da önemli iyileştirmeler yapılmıştır. Raporlar şimdi çok daha süratlidir, analiz kapasiteleri sürekli artırılıyor ve ISF Watchkeeper 3.5'den alınan yeni çalışma programı raporu hızlıca Watchkeeper Online'a yüklenebiliyor. API veri entegrasyonu da geliştirilmiş olup, fazla mesai zaman çizelgesi kayıt raporları artık oluşturulabilmektedir.

 

* Uluslararası Denizcilik Federasyonu (The International Shipping Federation – ISF), ICS'in gemi işletmecileri adına uluslararası işverenler örgütü olarak hareket ettiği zaman kullandığı kimliğidir.

**  IT Energy, petrol ve denizcilik endüstrilerinde güvenlik hassasiyeti bulunan kuruluşlarla çalışan, veri yönetimi ve veri güvenliği konularında özel uzmanlığı olan bir yazılım geliştirme şirketidir. Enerji ve Denizcilik sektörleri için isteğe göre uyarlanmış ve hazır çözümlerin iyi bilinen bir geliştiricisidir.

 

 

(Kaynak: ICS)