Karadeniz Bölgesi Pazarının Genişletilmesi” İş Forumu ve İkili Görüşmeler, 21 Haziran 2013, Bakü

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’nın yıllık toplantısı çerçevesinde, 21 Haziran 2013 tarihinde Bakü’de “Karadeniz Bölgesi Pazarının Genişletilmesi” başlıklı İş Forumu düzenlenecektir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası organizasyonunda, Azerbaycan’da Yatırımı ve İhracatı Teşvik Fonu (Azpromo) ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü İş Konseyi (KEİ İK) destekleriyle düzenlenecek söz konusu İş Forumu’na DEİK / Türk-Azerbaycan İş Konseyi heyeti olarak katılım sağlanması planlanmaktadır. Taslak programı ekte sunulan söz konusu İş Forumu’na diğer ülkelerden katılımcı sağlayacak kurumlar arasında, Avusturya Ticaret Odası, Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan Girişimciler Federasyonu, Kazakistan İhracat ve Yatırım Ulusal Ajansı, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan-Azerbaycan Ticaret Odası, Ürdün Girişimciliği Geliştirme Kurumu, Ürdün Yatırım Kurulu, Amerikan-Lübnan Ticaret Odası, Rusya Federasyonu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (Opora Russia) yer almaktadır. Karadeniz bölgesi ile sınırlı kalmadan, en geniş şekilde çevre ülkelerin de katılımıyla mevcut pazarın genişletilmesi, yeni işbirliği olanaklarının tanıtılması amacıyla düzenlenecek olan İş Forumu ve İkili Görüşmeler çerçevesinde, lojistik, nakliye, tarım, yüksek teknolojiler, danışmanlık, turizm, ambalaj, üretim, yenilenebilir enerji, finans ve bankacılık, inşaat müteahhitlik başta olmak üzere çeşitli sektörlerden firma temsilcilerin katılımı beklenmektedir. Karadeniz Bölgesi ve çevre ülkelerde yatırım yapmayı ve yeni işbirlikleri kurmayı düşünen Türk firmaları için önemli bir fırsat sunan söz konusu etkinliğe katılmayı arzu edenlerin ekte yer alan katılım formunu İngilizce doldurarak, Bakü’de 2 gece konaklama ve kahvaltı, ziyaret süresince yapılacak transferler vd.zorunlu masraflar dahil olmak üzere kişi başına toplam 600 Avro katılım ücretinin Türk-Avrasya İş Konseyleri banka hesabına (Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi, Şube kodu: 1011, IBAN: TR95 0006 4000 0021 0113 3145 67, Avro Hesabı) yatırıldığını gösteren banka dekontu ile birlikte en geç 31 Mayıs 2013, Cuma günü mesai saati bitimine kadar DEİK’e (Nurengiz Eşki, tel: 0212-339 50 54, e-posta: neski@deik.org.tr, / faks: 0212-270 37 84) iletmeleri istenmektedir.