Kuzey Kutbunda (Arktik) Rusya ve Güney Kore İşbirliği

Kore Gemi Sicili ve Rus Gemi Sicili Arktik Deniz taşımacılığı için gemi inşası ve offshore tesislerinin kurulması hususunda bir işbirliği antlaşması imzalamıştır. Her ikisi de Klas Kuruluşları Uluslararası Birliği üyesi olan kurumlar Arktikte çalışacak buz kıran gemiler ve buz sınıfı gemiler için ortak kurallar geliştirilmesi ve sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyıcılarının ve offshore gemilerinin geliştirilmesi bakımından teknik iş birliği için çalışmaktadır. Bunun haricinde iki kuruluş birbirleri ile bilgi ve personel paylaşacak olup, ortaklaşa zirveler ve teknik seminerler düzenleyeceklerdir. Kore ve Rus Sicilleri arasındaki Anlaşma Muhtırası (MoU) geçtiğimiz aylarda Rusya Başkanı Viladimir PUTİN mevkiidaşı Park GUEN-HYE’yi Seul’de ziyaret ettiğinde imzalanmıştır. Memorandum iki Klas Kuruluşu arasında işbirliği anlaşması imzalanmasından sonra gelmiş olup, kutuplardaki rotalar, insan kaynakları ve teknik bilgiler paylaşılmaktadır. Projenin erken dönemlerinde, her iki taraf da kutup rotalarının, gemi sahipleri ve işletmecileri tarafından nasıl kullanılabileceği konusunda araştırmalar yapmak için anlaşmışlardır.