Libya Limanlarından Gelen Petrol Yükleri Hk.

Libya’nın Sirenayka Bölgesi’nin özerkliğini savunan milis kuvvetlerinin Es Sider Limanı’nda ham petrol yükü sattığı bildirilmektedir. Konu ile ilgili olarak, Libya Başbakanı, yasa dışı yollardan petrol yüklemeye gelen tüm tankerlerin hükümet güçleri tarafından yok edileceği ya da batırılacağı uyarısında bulunmuştur. Ulusal Petrol Birliği (National Oil Corporation – NOC), işgal edilmiş limanlara Birlik’ten izin almadan yaklaşan tüm tankerlerin Libya Donanması tarafından icabına bakılacağını teyit etmiştir. Kuzey İngiltere Sigorta ve Tazminat Birliği (North of England P&I Association), Bingazi’de bulunan Gargoum Legal Marine’e bağlı yerel muhabirinden, hükümetin ve isyancıların kontrollerindeki limanların mevcut durumları hakkında bilgi almaktadır. Alınan bilgilere göre, Ras Lanuf, Es Sider, Zueitina, Marsa al Hariga Limanları isyancıların kontrolünde olup, Libya Hükümeti söz konusu limanlara kanunsuz bir şekilde el konduğunu düşünmektedir. (Kaynak: 14 Ocak 2014 tarihinde North of England P&I ve BIMCO Update Manager’da yayınlanmıştır)