Metin KALKAVAN TÜRKLİM Genel Kuruluna katıldı

Metin Kalkavan rakamlardan memnun değil TÜRKLİM Genel Kurulu'na katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Milyarların döndüğü bir sektörün derneğinin 300 -500 bin gibi rakamlar elde etmesi üzücü” dedi. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM) toplantısına katılan Kalkavan, derneğin elde ettiği gelirleri çok yetersiz buldu. Limancılık hiçbir zaman önü kesilmeyecek, devamlı büyüyecek bir sektör olduğunu vurgulayan Kalkavan,“Siz ‘Kanarya Sevenler Derneği’ değilsiniz. Bir derneğin her şeyden önce maddi açıdan güçlü olması gerekir. Bu sektör çok büyük gelirler elde ediyor. Demek ki bir yerlerde problem var. Üyelerle, sektör içindeki isimlerle iletişim probleminiz var.” diye konuştu. Zamanında Deniz Ticaret Odası olarak kendilerinin de benzer problemler yaşadığına değinen Kalkavan, 2023 ihracat hedefini yakalayabilmek için her bir noktanın, ayrıntının önemli olduğuna değindi.