NACE Kodları Hk.

TÜM ÜYELERİMİZE DUYURULUR GÜMRÜK VE TİCARET BAKANIMIZ SAYIN HAYATİ YAZICI: 23 OCAK 2013 TARİHİNDE BASINDA YAR ALAN BEYANATINDA ''NACE UYGULAMASINA TEPKİ GÖSTEREN ARKADAŞLARIMIZIN, BİLGİ EKSİKLİĞİ OLABİLİR. İNSANIN BİLMEDİĞİNE KARŞI SALDIRIYA GEÇMESİ, BİLGECE BİR TUTUM DEĞİL''  AÇIKLAMASINDA BULUNDU. Üyelerimize bu  konuda tam ve doğru bilgilerin verilmesi maksadıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.: NACE çalışmaları, Başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız olmak üzere, TÜİK, Gelir İdaresi Başkanlığı, Nüfus İdaresi, SGK ve TOBB' un birlikte yaptığı bir çalışma olup, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından geliştirilen iş kolları sınıflandırılmasına benzer iş kollarını aynı kodlarla tanımlamak için yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonunda TOBB tarafından üyelerimize1 Eylül 2012’den başlamak üzere üyelere tebligat yapılarak, NACE kodları bildirildi ve itirazları varsa 10 gün içinde yapmaları istendi  Evrak ulaşamayanlara iki kez daha gönderim yapıldı. Sonunda eline belge geçmeyenler için de 19 Kasım 2013’te 26 ulusal gazetede ilan yayınlandı. Deniz Ticaret Odamız da benzer şekilde tüm üyelerine yazılı olarak tebligatta bulundu, defalarca sirküler yayınladı,  web sitesinde yayınladı ve Meclis’te üyelere çağrıda bulundu. Bu konudaki duyurular denizcilik medyası tarafından da yayınlandı. Tüm  üyelerimizden mevzuatın verdiği süre olan 10 gün içinde itiraz hakkını kullanmaları istendi. Buna rağmen; 1.    (03)     KUM ÇIKARMA FAALİYETLERİ                                       2.    (26)     AKDENİZ İÇİ GENEL YÜK (GENERAL CARGO) GEMİ TAŞIMACILIĞI 3.    (31)     KİMYASAL TANKER TAŞIMACILIĞI                                4.    (41)     PUANTAJLAMA FAALİYETLERİ              5.    (51)     LNG VE LPG TANKER TAŞIMACILIĞI (PETROL TANKER TAŞ)      6.    (52)     ATIK ALIM TANKERİ TAŞIMACILIĞI                                              Meslek gruplarına ya  hiç kaydolan olmadı, ya da çok çok az sayıda kayıt oldu ve meslek grubu kurulması için asgari yeterli sayısı tamamlanamadı. Mevzuat gereği bu meslek grupları  kurulamayarak,  iş konusu en yakın olan iş kollarıyla birleştirilmek zorunda kalındı.  Bu işlem tamamen Oda'mızın dışında,  yukarıda yazılan kurumlar tarafından yerine getirilmiştir. Sayın üyelerimizin dikkatine doğru bilgilendirmek amacı ile ve saygılarımızla duyurulur.