• Anasayfa
  • |
  • Nijeryalı Deniz Haydutları 3 Rehineyi Serbest Bıraktı

Nijeryalı Deniz Haydutları 3 Rehineyi Serbest Bıraktı

 

Nijeryalı deniz haydutları tarafından Aeolos şirketine ait tankerden kaçırılan ve 3 Şubat 2015 tarihinden beri rehin tutulan 3 gemiadamının serbest bırakıldığı açıklanmıştır.

Kaçırılan gemiadamlarının ilk başta 4 kişi oldukları ancak bir rehinenin deniz haydutları tarafından öldürüldüğü bildirilmiştir. Que Iboe petrol tesisleri açıklarında saldırıya uğrayan 281.000 dwt'luk Kalamos gemisinin kalan 23 personelinin ise salimen ülkelerine döndüğü bildirilmektedir.

Serbest kalan iki Yunanlı ve bir Pakistanlı gemi adamı hâlihazırda Nijerya'da kontrol amaçlı olarak hastanede bulunmakta olup gerekli tetkiklerin ardından ülkelerine dönüş yapacaklardır.

Gemi sahibi olan Aeolos şirketi rehinelerin kurtarılmasına yönelik yapılan girişimler hakkında benzer kaçırma olaylarının tekrarlanmasını teşvik edeceğini öne sürerek detaylı bilgi vermekten kaçınmıştır.

Şirket yaptığı basın açıklamasında '3 denizcimizi eve döndürmenin sevincini yaşarken saldırıda hayatını yitiren denizcimizin de yasını tutuyoruz. Merhum denizcinin ailesine başsağlığı diliyoruz' diye görüşlerini dile getirmiştir.