Türk Sloven İş forumu Hk.

DEİK’ten alınan yazıda, Slovenya Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanı Sn. Radovan ZERJAV ve beraberindeki işadamları heyetinin Türkiye ziyareti vesilesiyle 9 Ekim 2012 Salı günü saat 10:30’da Ceylan Intercontinental Otel’deTürk Sloven İş Forumu ve ikili firma görüşmelerinin gerçekleştirileceği bildirilmektedir. ‘Avrupa’nın en iyi saklanan sırrı’ olarak gösterilen Slovenya’nın, endüstri ve tasarım alanlarında sahip olduğu, ülkede kişi başı milli gelirin 17.500 Euro’nun üzerinde olduğu ve 2004 yılında Avrupa Birliği üyesi olan Slovenya’nın, eski Yugoslavya Devletleri ile güçlü ticaret ve yatırım ilişkilerinin yanı sıra Avrupa’daki konumu sebebiyle de Koper Limanı gibi lojistik önemi yüksek bir üssü bulunduğu belirtilmektedir. Ayrıca, Avrupa Sloven firmalar ile inşaat, makine imalatı, lojistik ve bilişim alanları başta olmak üzere pek çok sektörde Slovenya ve diğer Güneydoğu Avrupa ülkelerinde işbirliği/ortak proje imkanlarının mevcut olduğu ve anılan toplantı kapsamında Slovenya’nın inşaat, taahhüt, enerji, makine imalatı, kağıt ve ahşap üretimi, otomotiv, gıda, demir ve metalürji, lojistik tekstil, sağlık turizmi, bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinden önemli firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirme fırsatı sunulduğu ifade edilmektedir. Foruma katılacak olan firmaların listesi ve ilgi alanlarına, ayrıca Forumun taslak programı ile katılım formuna http://www.tobb.org.tr/sayfalar/detay.aspx?rid=812&lst=duyurularlistesi adresinden ulaşabilmektedir.