Türk-Tunus İş Forumu, 28 Mayıs 2013, TOBB İkiz Kuleleri, Ankara

Tunus Cumhurbaşkanı Sn. Moncef Marzouki’nin beraberinde bir özel sektör heyeti ile 28 Mayıs 2013 tarihinde ülkemize gerçekleştireceği ziyaret vesilesiyle, Sayın Cumhurbaşkanı ve heyeti onuruna TOBB tarafından 28 Mayıs 2013 Salı günü 10.30-16.00 saatleri arasında “Türk-Tunus İş Forumu’’ ve ardından bir çalışma yemeği gerçekleştirilecektir. Afrika’nın istikrarlı, güvenli ve en yüksek rekabet gücüne sahip olan ekonomilerinden biri olarak kabul edilen Tunus ekonomisi, turizm başta olmak üzere tarım, tekstil ve hafif sanayi ile fosfat üretimine dayanmaktadır. Tunus, mali piyasalarındaki istikrar ve dinamik bankacılık sistemi sayesinde önemli bir finans merkezi haline gelmiştir. Bağımsız araştırma kuruluşları raporlarında da Tunus, Kuzey Afrika’nın en önemli finans merkezi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, Tunus’ta öncelik verilen alanlardan biri de gıda ürünleri işlemesidir. Makarna, salça, margarin gibi gıda ürünlerinde rekabet edebilirliğin geliştirilmesine önem verilmektedir. Kimya sanayi özellikle fosfatın işlenmesine, çimento, cam ve seramik yapımına dayanmaktadır. Gübre, boya, deterjan, kozmetik sektörleri kimya sanayinin başta gelen sektörleridir. Tunus ekonomisinde aynı zamanda, hizmet, tarım, madencilik, enerji ve imalat sektörleri ön planda bulunmaktadır. Bu kapsamda, Tunus ile ülkemiz arasında geliştirilebilecek işbirliği imkanlarını görüşmek üzere düzenlenecek Forum’a ve Çalışma Yemeğine katılmak isteyenlerin katılımlarını, TOBB web sitesinde yer alan katılım formunu doldurarak en geç 23 Mayıs 2013 tarihine kadar TOBB’a bildirmeleri istenmektedir.