Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile enerji tüketiminin %14 azaltılması hedefleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarının yanı sıra dernek, birlik, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerinden de faydalanılarak hazırlanan ''Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı 2017-2023'' ile Türkiye'nin birincil enerji tüketiminin 2023 yılına kadar yüzde 14 oranında azaltılması hedefleniyor.
Resmi Gazete'nin 2 Ocak 2018 tarihli mükerrer sayısında yayınlanan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek plan kapsamında; 2017-2023 yılları arasında bina ve hizmetler, enerji, ulaştırma, sanayi ve teknoloji, tarım ve yatay konular olmak üzere toplam 6 kategoride 55 eylem gerçekleştirilecek.
Eylemler ile Türkiye'nin enerji tüketiminde 2023 yılına kadar kümülatif olarak 23,9 MTEP (milyon ton eşdeğer petrol) tasarruf sağlanması ve bu tasarruf için 10,9 milyar ABD doları yatırım yapılması öngörülmektedir.
Bununla birlikte 2033 yılına kadar sağlanacak tasarrufun, 2017 fiyatları ile 30,2 milyar dolara ulaşacağı, etkilerinin de 2040’a kadar devam edeceği öngörülüyor.

Kaynak: www.yesilekonomi.com