• Anasayfa
  • |
  • Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterliği için 6 Aday Seçim Yarışında

Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterliği için 6 Aday Seçim Yarışında

Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün şimdiki Genel Sekreteri Koji Sekimizu, kişisel sebeplerden dolayı ikinci dört yıllık dönem için görevde kalmayacağını açıkladı.

6 ülke, denizcilik endüstrisinin öncü kuruluşu Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterliği için resmi olarak adaylarını öne sürmüş olup, seçim IMO'nun 40 kişilik konseyi ile 29 Haziran-3 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Konseyin kararı, kabulü için 23 Kasım-2 Aralık 2015 tarihleri arasında IMO Genel Kuruluna sunulacaktır.

Lloyd's List'e göre Rusya, Güney Kore, Kıbrıs, Danimarka, Kenya ve Filipinler adaylarını belirlemiştir.


Lloyd's List'e göre bilinen 6 aday ile bilgiler şu şekildedir:

Rusya: Vitaly Klyuev, Rusya Ulaştırma Bakanlığı Deniz ve Nehir Taşımacılığı Devlet Politikası Dairesi Müdür Yardımcısı ve IMO komite toplantıları devamlı katılımcısı.

 

Güney Kore: Lim Ki-Tak, Busan Liman İdaresi Başkanı ve Kore Deniz Güvenliği Mahkemesi eski Müdürü. Tokyo Memorandumu Başkanlığını ve IMO Bayrak Devleti Uygulaması Alt Komite Başkanlığını yapmıştır.

 

Kıbrıs: Andreas Chysostomou, Kıbrıs Deniz Taşımacılığı Dairesi Müdür Vekili. Deniz Çevresini Koruma Komitesi Başkanlığı (MEPC) dahil olmak üzere 10 yılı aşkın süredir IMO komite toplantıları katılımcısı.

 

 

Danimarka: Andreas Nordseth, Danimarka delegesi olarak IMO deneyimi ile Danimarka Denizcilik İdaresi Genel Müdürü.

 

Kenya: Juvenal Shiundu, 1997 yılından beri IMO Sekreteryası üyesi ve mevcut durumda Program Yönetimi  Başkan Yardımcısı.

 

Filipinler: Max Meija, IMO'da gemi adamları dinlenme saatleri kuralları ve IMO'da çalışma ortamı değişikliği sürecine büyük katkıda bulunmuş olan Filipinler Denizcilik İdaresi (MARINA) Başkanı.

 

Adaylık süreci Mart sonunda kapanmıştır ve seçimler 29 Haziran-3 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan bir sonraki Uluslararası Denizcilik Örgütü Konsey Toplantısı'nda yapılacaktır.

 

Yeni Genel Sekreter seçimleri, şu anda bu pozisyonda görevli olan Koji Sekimizu'nun kişisel sebeplerden dolayı ikinci dört yıllık dönem için görevde kalmayacağını açıklaması dolayısıyla yapılacaktır. Sekimizu'nun dönemi bu yılın sonunda sona erecektir.