• Anasayfa
  • |
  • Uluslararası Ticari Sözleşmelerde Zorluklar ve Mücbir Sebepler Kitabı Yayınlandı.

Uluslararası Ticari Sözleşmelerde Zorluklar ve Mücbir Sebepler Kitabı Yayınlandı.

Mücbir sebep ve zorluklar, uluslararası ticarette öngörülemeyen olaylarla karşılaşıldığında ve  verim almanın imkansız ya da uygulanamaz hale geldiği zamanda sıkça kullanılan  terimlerdir.

Çoğu ulusal yasa koyucu bu meselelerle başa çıkmak için kurallar koyar, ancak iç hukukta benimsenen özel çözümler bir ülkeden diğerine büyük ölçüde değişiklik göstermektedir.Son yıllarda küreselleşen dünyada ticaretin karmaşıklığı gittikçe artmakta ve bu birtakım sıkıntıları da beraberinde getirmektedir Taraflar, mücbir sebeplerin ve zorlukların niteliğini ve özelliklerini iyi analiz edebilmeli ve bu sorunları kendi gereksinimlerine uygun olarak düzenleyebilecekleri sözleşme hükümlerine ulaşabilmelidir.

Uluslararası uygulayıcılar tarafından yazılan bu yayın, karşılaşılabilecek zorluklara dair kuralların evrimini, ICC Hükümlerini ve tahkim hakemleri perspektifinden sözleşme düzenlemelerini araştırmaktadır. Mücbir Sebepler bölümü, güncel tahkim davalarına (kontrolünüz dışındaki engeller, yükümlünün riskleri, öngörülebilirlik, ihbar gereklilikleri) genel bir bakış açısı sunmaktadır. ICC 2003 Mücbir Sebepler' in güncellenmiş yeni versiyonudur.

Diğer iki önemli tema da şunlardır: mücbir sebep ile yürürlükteki hukuk arasındaki ilişki, genel hukuk ilkeleri ve ticaret kullanımları ile ekonomik yaptırımların etkisi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yayın 234 sayfadan oluşmaktadır. Fiyatı 75 Avro olan yayını satın almak isteyenlerin telefonla, ICC Türkiye Milli Komitesi (Tel: +90 (312) 2194254, 2194255, 2194256, 2194257) ile irtibata geçerek mevcut olup olmadığını teyit ettikten sonra ICC Türkiye Milli Komitesi (Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9. Km.) 06530 /ANKARA)'ne gidilerek elden teslim alınacağı gibi, banka transferi ile ödeme yaparak da yayınlar talep edilebilmektedir.

Yayın listesindeki Avro meblağları T.C. Merkez Bankası Döviz Satış Kurundan TL olarak tahsil edildiği, banka transferi ile ödemelerde, dekontun yayın kodları ve açık adres de belirtilerek  ICC Türkiye Milli Komitesi   faks veya e-mail (Faks: +90 (312) 219 4258, e-posta : icc-tr@tobb.org.tr) ile iletilmesi gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra yayın adrese teslim kargo ile gönderileceği belirtilmektedir.

 

Kaynak: ICC Türkiye Milli Komitesi