• Anasayfa
  • |
  • U.N. RO-RO, 2016’ya yatırım ve yeni projeleriyle hızla giriyor.

U.N. RO-RO, 2016’ya yatırım ve yeni projeleriyle hızla giriyor.

Avrupa'da limanlarıyla Türkiye ile Avrupa arasında intermodal taşımacılıkta köprü kuran Ro-Ro işletmecisi U.N. RO-RO,2016 yılında yeni liman bağlantıları, artan gemi kapasiteleri ve tren bağlantılarıyla müşterilerine çok daha  iyi bir servis sunmayı hedeflediğini açıkladı. Şirket ayrıca hizmet verdiği tüm alanlarda çeşitli iyileştirmeler yaptı.

 

            İntermodal taşımacılığın öncü isimlerinden U.N. RO-RO, İstanbul'un Avrupa yakasından çıkan yükler için en ideal yükleme noktası olan Ambarlı Limanı'ndan Trieste seferlerini Şubat ayı itibariyle başlatmayı planlıyor. Özellikle Halkalı, Çerkezköy ve Çorlu'daki yüklemeler için ideal çıkış noktası olan Ambarlı Limanı'ndan hem araçların hem de konteynerlerin yüklemelerini sağlayacak olan U.N.RO-RO, Akçansa Terminali'nde yer alan yeni Ro-Ro terminali ile Avrupa yakasından çıkış yapan araçların zaman ve para kaybı yaşamadan Avrupa'daki nihai varış noktalarına ulaşmalarını hedefliyor. Karayolundan çekilen araç 2016 yılında 20 bin TIR ile Ambarlı Limanı'ndan Ro-Ro kullanarak deniz yoluna geçmiş olacak.

 

Pendik – Trieste sefer sayısı 7'ye çıkıyor.

 

Öte yandan U.N.RO-RO' nun taşımalarının temelini oluşturan Pendik – Trieste hattında haftada altı olan sefer sayısı 2016'da yediye çıkartılıyor ve yüzde 15 kapasite artışı sağlanıyor. Frekans ve kapasite artışı ile müşterilerinin transit sürelerini kısaltan U.N.RO-RO,2016 yılından itibaren , şoförleri için de daha iyi bir uçak hizmeti sunuyor. THY ile dönüşümlü olarak kış dönemlerinde İtalya – Venedik ve yaz dönemlerinde ise Slovenya – Ljubljana üzerinden yapılacak olan yeni uçak servisi ile şoförlerin vize problemleri ortadan kaldırılacak. Ayrıca 2016 itibariyle Mersin Hattını kullanan şoförlerin Gaziantep, Adana ve Kayseri ile İstanbul bağlantıları UN.RO-RO tarafından organize edilecek.

 

       Geliştirdiği intermodal taşımacılık ile sıfır sorunlu bir iş modeli sunan U.N.RO-RO, U.N. Rail tren bağlantılarının sıklığını artırıyor ve yüzde 30 kapasite artışı ile Almanya sınırına teslim avantajı sunuyor. Hali hazırda tüm araç tipleri (komple araçlar, yarı römork ve konteyner) için müşterilerine hizmet veren Avusturya varışlı demiryolu bağlantılarındaki haftalık tren sayılarının artırılması ile yoğun olarak kullanılan Salzburg ve Wels trenlerinde ortalama transit sürelerin kısalması ve tren kullanan araçların daha verimli kullanılması sağlanacak.

 

Kota sorunu ihracatçıyı denizyoluna yöneltiyor.

 

Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında Avrupa Birliği ülkeleri başı çekiyor. Türkiye'nin Avrupa'ya ihracatında taşımacılığın yüzde 50'si deniz taşımacılığı ile yapılıyor. Yolların kapalı olması, gümrük kapılarında yaşanan sorunlar, kötü hava şartları ve yaşanan kota sıkıntıları ihracatta rotayı deniz taşımacılığına çeviriyor. Türkiye'nin Avrupa'ya Ro-Ro hatları ile yapılan ihracatın yüzde 65'ini U.N.RO-RO gerçekleştiriyor.

 

Kaynak: Dünya gazetesi