• Anasayfa
  • |
  • Yükseköğretim Alanı Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı, 21 Kasım 2016, İstanbul.

Yükseköğretim Alanı Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı, 21 Kasım 2016, İstanbul.

Avrupa Komisyonu'nun eğitim ve öğretim alanına sağladığı hibe destekleri, 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programı ile devam etmektedir. Erasmus+ Programı, Avrupa'nın eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanında karşılaştığı ve karşılaşması muhtemel temel sorunların çözümüne katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Program ayrıca, Avrupa 2020 Stratejisi hedefleri çerçevesinde farklı sektörler arasında işbirliğini de teşvik etmektedir.

Avrupa 2020 hedefleri arasında olan istihdam edilebilirliğin artırılması hedefi özelinde, Erasmus+ Programı, özellikle yükseköğretim alanında eğitim sektörü ile işgücü piyasasında aktif olarak yer alan her türlü kurum ve kuruluş ortaklığında gerçekleştirilecek projelerin ve yükseköğretim ve iş dünyası arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır. Erasmus+ Programı kapsamında yer alan bu alandaki proje fırsatlarını tanımak üzere, meslek kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, teknoparklar, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 21 Kasım 2016 tarihinde İstanbul'da "Yükseköğretim Alanı Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı" gerçekleştirilecektir. Toplantıda kurumsal, yerel, bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve /veya uygulanması amacını güden Yükseköğretim için Stratejik Ortaklık projeleri ve Erasmus+ öğrenci staj ve/veya personel hareketliliğini organize etmek amacıyla, aynı ülkeden ortak kurum / kuruluşların bir araya gelerek oluşturduğu Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu projelerinin tanıtımı yapılacak ve bu alanlardaki proje örnekleri paylaşılacaktır.

Kontenjanın sınırlı olması sebebiyle, kapasitenin üzerindeki başvurular hedef kitle ve başvuru sırası bakımından Bakanlık tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak ve katılmak isteyen kuruluşlara geri bildirimde bulunulacaktır.

Toplantıya katılmak isteyenlerin en geç 11 Kasım 2016 günü mesai bitimine kadar http:bit.ly/2eDtAZu bağlantısından kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

(Kaynak: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)

 

 

Program.pdf