• Anasayfa
  • |
  • Hong Kong Kuşak ve Yol Zirvesi, 11-12 Eylül 2019, Hong Kong Hk.

Hong Kong Kuşak ve Yol Zirvesi, 11-12 Eylül 2019, Hong Kong Hk.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 08.07.2019 tarihli ve 7247 sayılı yazısı ve eki.

Sayın Üyemiz,

        İlgi yazı ile, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Hong Kong Özel İdare Bölgesi Hükümeti ve Ticareti Geliştirme Konseyi tarafından 11-12 Eylül 2019 tarihlerinde dördüncüsü gerçekleştirilecek olan “Kuşak ve Yol Zirvesi” kapsamında, ÇHC’nin 2013 yılında uygulamaya koyduğu “Bir Kuşak Bir Yol” inisiyatifi güzergahındaki ülkelerin resmi ve özel sektör temsilcilerinin katılımları ile tertip edilecek sempozyumun yanı sıra çeşitli temalarda paneller ve ticari eşleştirme programlarının gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

        İlgi yazıda devamla, ilgili İdareler tarafından daha önce 11 Ağustos 2019 olarak duyurulan zirve katılım başvuru tarihinin, 7 Temmuz 2019 olarak revize edildiği bildirilmekte olup, Hong Kong Ataşeliğimiz aracılığıyla söz konusu başvurunun 27 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılabileceği ifade edilmektedir.

        Bahse konu zirve çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ticari eşleştirme programında, özellikle proje finansmanı arayışında olan enerji ve altyapı yatırımlarının, fon kuruluşları ile bir araya getirilmesinin hedeflendiği belirtilmektedir. Zirveye katılım durumuna bakılmaksızın, ekte (Ek-1) bilgileri paylaşılan internet ortamında proje finansmanı arayışında olan tüm şirketlerin “Türkiye” başlığı altında proje detaylarını yayımlatma olanaklarının bulunduğu bildirilmektedir. Ayrıca, katılım bedeli ve 2018 yılına dair programın da Zirveye dair fikir oluşturulabilmesi amacıyla ekte (Ek-1) iletildiği ifade edilmektedir.

        Bilgilerinizi arz/rica ederim.

 

Saygılarımla,

 

 

 

 

İsmet SALİHOĞLU

Genel Sekreter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EKLER:

Ek-1: İlgi yazı ve Eki.

483_2647_hong_kong_ku_ak_ve_yol_zirvesi_hk.pdf