ICS ve Rightship Görüşmeleri Hk

İlgi      : Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS)'nın 29.05.2019 tarihli MC(19)50 sayılı yazısı.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) tarafından gönderilen ilgi yazıda; ICS'in Rightship ile görüşmelerine devam ettiği, Denizcilik Komitesinin 2019 yılı Mart ayı toplantısında ICS/Rightship görüşmelerinin yılda 3-4 kez yapılmasının planlandığı, bir önceki toplantının 13 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirildiği bildirilmektedir.

Denizcilik Komitesi ayrıca, her ICS/Rightship görüşmesi öncesi sirküler yayımlanarak, Rightship ile ilgili güncel bilgilerin elde edilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı,  27 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek görüşmelerde aşağıda belirtilen konular üzerindeki geri bildirimler değerlendirilerek toplantıya hazırlık yapılacağı ifade edilmektedir.

Rightship ile ilgili geri bildirim yapılması istenen hususlar arasında;

-Rightship gemi denetim sistemi (Qi),

-Qi sistemindeki şeffaflık eksikliği,

-Haksız derecelendirme,

-Rightship ile ilgili iletişim güçlükleri,

-Rightship ile ilgili diğer konular yer almaktadır.

Yukarıda bahsi geçen konularda varsa görüş ve önerilerinizin, ICS'e iletilmek üzere en geç   15 Haziran 2019 tarihine kadar serkan.inal@denizticaretodasi.org.tr eposta adresine iletilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU