IMO 2020 Öncesinde ICS Basın Bülteni Hk.

İlgi: ICS’nin 20.12.2019 tarihli ve PRESS(19)31 sayılı yazısı.

Sayın Üyemiz,

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (International Chamber of Shipping-ICS) tarafından Odamıza gönderilen ilgi yazı ile dünya ticaret filosunun büyük bir kısmının %0,5 veya daha az kükürt içeriğine sahip yakıtlar kullanmasını gerektiren BM Uluslararası Denizcilik Örgütü (International Maritime Organization-IMO) Küresel Kükürt Üst Limiti Uygulaması'nın yürürlüğe girmesine kısa bir süre kala, ICS Genel Sekreteri Sn. Guy PLATTEN'in denizcilik endüstrisi ve düzenleyicilerine yönelik yayınladığı mesaj ilgi ile Odamıza gönderilmiştir.

Gönderilen yazıda, yeni IMO regülasyonlarının uygulamaya konulacağı önümüzdeki dönemde, IMO tarafından alınan tüm kararlar dikkatle ele alınarak güncellenmiş "2020 Küresel Kükürt Üst Limiti ile Uyum Kılavuzu" da dahil olmak üzere, geçtiğimiz 18 ay boyunca ICS tarafından gemi işletmecileri için brifingler ve kılavuzlar hazırlandığı bildirilmekte olup ilgi yazı Ek'te bilgilerinize sunulmaktadır.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU