KOBİ’lere Yönelik Sanayi-Akademi İşbirliğine Olanak Tanıyan IRASMA Çağrısı Hk.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 12.06.2019 tarihli ve 5909 sayılı yazısı.

Sayın Üyemiz,

İlgi yazı ile, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ’lere) yönelik Sanayi-Akademi işbirliğine olanak tanıyan IRASME Çağrısının yayınlandığı bildirilmekte olup; söz konusu çağrının amacının, KOBİ inovasyon kapasitelerini arttırmaya yönelik uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi olduğu belirtilmektedir.

Ülkemizin ilk kez yer alacağı ve 25 Eylül 2019 tarihine kadar açık kalacağı belirtilen bahse konu çağrı ile Almanya, Belçika, Çekya, Lüksemburg ve Rusya ile ikili ve çok taraflı işbirliğine olanak tanındığı ifade edilmektedir. Söz konusu çağrıya ülkemizden yapılacak projelerde sanayi-akademi işbirliğinin tercih nedeni olduğu belirtilmekte olup, çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ işbirliği projelerinin de destekleneceği bildirilmektedir.

Uluslararası çağrı metnine IRA-SME çağrı sayfasından (www.ira-sme.net/current-call/), detaylı bilgilere ise TUBİTAK çağrı sayfasından (www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/irasme/icerik-24-cagri-2019) ve ulusal süreçler dokümanından (http:www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/3125/ira_-_sme_cagrisi_ulusal_basvuru_kurallari.pdf)  ulaşılmakta olup, başvuru süreçleri ile ilgili olarak TUBİTAK yetkili uzmanı ile (Zeynep.arziman@tubitak.gov.tr, 0312 298 1756) ile iletişime geçilmesi hususu belirtilmektedir.

Bilgilerinizi arz/rica ederim.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU

EKLER:

Ek-1: İlgi yazı.

409_2331_kob_lere_yonelik_sanayi_akademi_sbirligine_olanak_taniyan_rasme_cagrisi.pdf