Konteynerlerin Bağlanması ve Emniyete Alınması Sistemlerindeki Sorunlar Hk.

İlgi      :Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS)’nın 07.10.2019 tarihli MC(19)11 sayılı yazısı.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) tarafından gönderilen ilgi yazıda, 2019 yılının Şubat ayında gerçekleştirilen Konteyner Panelinde, konteynerlerin bağlanması ve emniyete alınmasına yönelik sistem gerekliliklerinin uyumlaştırılmasındaki eksikliklerin, klas kuruluşları tarafından konteynerlerin kaybedilmesi hadiselerine katkı sağlayan bir faktör olarak tespit edildiği, ICS’in konu ile ilgili Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği (International Association of Classification Societies – IACS) ile temasa geçtiği ve  IACS’nin konteynerlerin bağlama ve emniyete alınmasına yönelik herhangi bir ortak gerekliliklerinin olmadığının öğrenildiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, konteynerlerin bağlanması ve emniyete alınması konularında yaşanan sorunlara ilişkin görüş ve önerileriniz varsa, ICS’e bildirilmek üzere Odamıza (serkan.inal@denizticaretodasi.org.tr) iletilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU

Ek : İlgi Yazı  (1 sayfa)

702_3644_ek_3644.pdf