Liman Şehri İzin Belgesi (COVID19 Tedbirleri) Hk.

T.C. İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nün 16.06.2020 tarih ve E.028065 sayılı yazısında ; 20.03.2020 tarihli yazıları ile Çin'in Vuhan Kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koranavirüs (COVID-19) salgınının ülkemizde yayılmasını engellemek amacıyla; İstanbul İl sınırları içerisinde bulunan Ambarlı ve Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliklerine bağlı uluslararası limanlara yanaşan ve İstanbul Boğazı'nda demir sahasında bekleyen gemilerdeki gemiadamları/yolcular için düzenlenen liman şehri izin belgelerinin ikinci bir emre kadar düzenlenmesi ara verilmiş olup; 11.06.2020 tarihli yazıları ile normalleşme süreci kapsamında COVID 19 salgını ile mücadele sürecinde İller İdaresi Genel Müdürlüğünce yayımlanan Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara ve deniz yoluyla ülkemize giriş/çıkış'larını düzenleyen (İran kara sınır kapası yolcu giriş/çıkış'ları yönelik hükümler hariç) genelgelerin yürürlükten kaldırıldığının bildirildiği,

Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası normalleşme süreci kapsamında; İstanbul İl sınırları içerisinde bulunan Ambarlı ve Karaköy Limanı Mülki İdare Amirliklerine bağlı uluslararası limanlara yanaşan ve İstanbul Boğazında demir sahasında bekleyen gemilerdeki gemiadamları/yolcular için düzenlenen liman şehri izin belgesi düzenlenmesine ilgili Liman Başkanlıklarının ve Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'nün belirlenmiş/belirleyeceği tedbirlerin uygulanması kaydı ile tekrar başlayacağı ifade edilmiştir.

Bilgilerinizi arz ve rica ederim.

784_1903_liman_ehri_izin_belgesi_cov_d19_tedbirleri_hk.pdf