Liner Taşımacılığı Eğitimi Hk

Sayın Üyemiz,

Gemi Brokerleri ve Acenteleri Ulusal Birlikleri Federasyonu'ndan (The Federation of National Associations of Ship Brokers and Agents - FONASBA) alınan 06.09.2021 tarihli Ek'te sunulan yazıda, Liner (tarifeli) taşımacılığa ilişkin detaylı bilgi vermek amacıyla Barselona Gemi Acenteleri Birliği (Barcelona Shipping Agents Association - ACB) tarafından "Liner taşımacılığı" (Liner shipping transportation) isimli bir eğitimin 23 Eylül - 10 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu eğitim kapsamında deniz taşımacılığının tarihçesi ve gelişimi, liner hizmetlerine ilişkin tanımlar, ortak uluslararası kurallar ve yasal çerçeveler, tarafların sorumlulukları, konşimento kapsamında ana sorumluluklar, konteyner türleri, uluslararası kodlama ve tetkik, yükün doğru bir şekilde istiflenmesi için lashing yöntemleri, rota, sefer programı, konteyner terminallerinin altyapısı ve söz konusu terminallerde kullanılan araç ve gereçler, liner taşımacılığındaki fiyatlandırmalar, gemi acentelerinin sorumlulukları, kuru yük ve proje kargosu, liner gemi acentesinin ekonomik ve yapısal anlamda incelenmesi, tarifesiz (tramp) ve liner deniz taşımacılığı arasındaki farklar, liner gemi acentesini oluşturan farklı departmanların tanıtılması ve incelenmesi ve P&I kuruluşları hakkında bilgiler verileceği ifade edilmektedir.

Yazıda, söz konusu eğitimin deniz taşımacılığı şirketleri ile liner gemi acentelerinde çalışanların yanı sıra, ithalat ve ihracat ile iştigal eden şirketler, navlun komisyoncuları (freight forwarder), gümrük acenteleri, liman terminalleri ve lojistik şirketleri için tasarlandığı bildirilmektedir.

Eğitime ilişkin son başvuru tarihinin 17 Eylül 2021 olduğu ifade edilmekte olup, ders programı ve konuya ilişkin detaylı bilgi Ek'te sunulmaktadır.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

968_2529_liner_ta_mac_l_e_itimi_hk.pdf