• Anasayfa
  • |
  • TOSH Programı Kapsamında Deniz Taşıtları Mobilite Çağrısı

TOSH Programı Kapsamında Deniz Taşıtları Mobilite Çağrısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü'nden alınan 27 Mayıs 2021 tarihli eposta mesajında, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında, http://www.hamle.gov.tr/ adresinde yer alan bilgi ve koşullar çerçevesinde Mobilite Çağrısı'nın açılmış olduğu bildirilmiştir.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı, Türkiye'de katma değerli üretimin artırılması amacı doğrultusunda, Bakanlık ve bağlı/ilgili kuruluşları tarafından sağlanan destek ve teşviklerin tek pencereden yönetilerek orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlere yoğunlaştırılmasına yönelik özel bir programdır. Türkiye'de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli, katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretiminin artırılması ve bu çerçevede yeni üretim imkan ve kabiliyetlerinin ülkemize kazandırılması amaçlanmaktadır.

Program ile TÜBİTAK Ar-Ge Desteği ve KOSGEB Kobi Desteği gibi desteklerin yanı sıra, stratejik yatırım ve proje bazlı destekler kapsamında KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Sigorta Primi İşçi/İşveren Hissesi Desteği, Gelir Vergisi Stopajı Desteği, Faiz ve Kar Payı Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi, KDV İadesi, Enerji Desteği, Nitelikli Personel Desteği, Sermaye Desteği ve Kamu Alım Garantisi gibi destekler söz konusudur.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ile ilgili olarak gerçekleştirilen muhtelif sektörlere ilişkin tanıtım ve bilgilendirme toplantılarından Deniz Taşıtları konusuna yer verilen toplantı 31 Mayıs 2021 tarihinde ilgili kuruluşların katılımı ile çevrimiçi gerçekleştirilmiştir.

Deniz Taşıtları'nı da ayrı bir sektör olarak ele alan ve kapsayan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nın Mobilite Çağrısı'na ilişkin ayrıntılı bilgilere, Çağrı Planı (http://www.hamle.gov.tr/Home/CagriPlani) sayfasından ulaşılabilmekte olduğu ve ön başvuruların alınması sürecinin 8 Haziran 2021 tarihinde sona ereceği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi arz/rica ederim.

550_1551_tosh_program_kapsam_nda_deniz_ta_tlar_mobilite_a_r_s_.pdf